Over mij

Bart Merkus Webontwikkeling & Design

Bart Merkus

Geboren in 1985, woonplaats Neede. Sinds eind 2011 houd ik mij als freelancer bezig met projecten rondom webdesign en vanaf 2015 doe ik dat fulltime.

Waarom webdesign?

Geboren in 1985, Rietmolen. In een tijd waarin computers en internet nog niet zo vanzelfsprekend waren als nu, heb ik van jongs af aan een fascinatie gehad voor computers en wat ze konden. Uiteraard begon het met spelletjes spelen en tekeningen maken met Microsoft Paint. Dat ging langzaam verder in spelletjes aanpassen waar het kon en zelf kleine programmaatjes schrijven.

Op een gegeven moment (rond 1996) kon je bij bibliotheek de Meijer in Neede een internet-kaart kopen. Daarmee kon je in de bibliotheek een uur lang op internet ‘surfen’. De hele week voorafgaand aan deze ‘gebeurtenis’ had ik in allerlei bladen webadressen opgezocht die ik wilde bekijken. Uiteindelijk heb ik het hele uur gekeken op de website van NBA (Professionele Basketbal competitie in Amerika). Mijn ultieme sportheld Michael Jordan was op zijn best in die tijd en in Nederland kregen we daar maar zelden iets van mee. Op internet had ik ineens alle statistieken bij de hand en toegang tot artikelen en foto’s die normaal gesproken onbereikbaar waren. Video’s hadden ze toen als kleine gif-animaties beschikbaar gemaakt. Het waren maar 256 kleuren, maar het was altijd beter dan niets. Dit was een kleine 10 jaar voor de oprichting van YouTube.

Toen we een tijd later zelf thuis een internet aansluiting kregen, begon het pas echt te kriebelen. Zelf websites maken met gratis webbuilders van Lycos en vooral GeoCities. Zoeken op internet gebeurde nog niet met Google, maar met Altavista of AskJeeves. Niet veel later begon het zelf ontwerpen van websites met Microsoft Frontpage. Uiteindelijk zal dit ook de reden zijn geweest dat ik voor een ICT opleiding (2001) had gekozen, maar tijdens de opleiding hebben we voor een periode van 4 weken, een uurtje per week les gehad in webdesign. Basis HTML, CSS werd door browsers nog nauwelijks toegepast. Er was toen ook nog geen aparte opleiding voor, dus er was niet echt een keuze. Na een vreselijke stage periode had ik besloten om niet verder te gaan met ICT. De hele dag andermans problemen oplossen (“De printer doet het niet…”) was niet iets waar ik voldoening uit kon halen.

Na omzwervingen bij opleidingen DTP en Sport Management kwam ik uiteindelijke toch weer terecht bij hetgeen waar ik een passie voor ontwikkeld had. Tijdens de andere opleidingen was ik hobby-matig nog steeds veel tijd kwijt aan het maken van websites en het leren van nieuwe technieken. Sportdagen die georganiseerd moesten worden door mij op het CIOS hadden altijd een eigen website en inschrijvingen, spelregels, teamindelingen, wedstrijdplanningen werden daar gecommuniceerd. Ook mijn afstudeerportfolio moest gemaakt worden in een WYSIWYG-editor die uiteindelijk alles vertaald naar HTML. Uiteindelijk is de portfolio-pagina voor mijn afstuderen (2011) nog jaren gebruikt als voorbeeld voor afstuderende studenten. De kennis die ik bij sport management opgedaan heb, pas ik nog steeds toe. Alleen dan in een andere branche/context.

De kennis die ik bij sport management opgedaan heb, pas ik nog steeds toe. Alleen dan in een andere branche/context.

Uiteindelijk kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en ben ik in 2012 begonnen met mijn eigen onderneming in webdesign. Het Joomla! CMS werd in de eerste jaren als basis gebruikt, om later plaats te maken voor het WordPress CMS. En dan zijn we hier. Een paar jaren en een groot aantal klanten later vind ik nog steeds extreem veel voldoening in het helpen van ondernemers op dit gebied waar ze zelf vaak minder vanaf weten. Of het nu gaat om startende ondernemers met een geheel nieuwe opzet of een familiebedrijf die een hele specifieke applicatie nodig heeft; het is prachtig om te doen!

Patrijsstraat 76 - 7161 JP - Neede
06 23 37 24 22
contact@bartmerkus.nl

Website (uiteraard) gerealiseerd door Bart Merkus Webontwikkeling & Design - Logo ontworpen door Sander Hogemans
Copyright © 2022 - Privacy statement - Algemene Voorwaarden